Lid worden

Wil jij meer uit je studententijd halen? Is er voor jou meer dan alleen bier en studie? Dan is Navigators Studentenvereniging Tilburg dé vereniging voor jou!


Het is op dit moment niet meer mogelijk om je in te schrijven als lid voor komend verenigingsjaar. Wel kun je natuurlijk een keer komen borrelen, of mee naar een thema-avond. Voor vragen kun je contact opnemen met de Ab Actis.

Toen ik in Tilburg ging studeren was ik op zoek naar wat meer sociale contacten (buiten de mensen van mijn studie). Ik kende al wat mensen van N.S.T., maar ik twijfelde heel erg of dit wel de juiste stap was voor mij omdat ik zelf niet christelijk ben. Ik ben daarom bij de open tijd gaan kijken om een beetje sfeer te proeven en wat mensen te spreken. Hier kwam ik er al snel achter dat N.S.T. een warm welkom geeft aan iedereen, hoe ver (of niet ver) je ook in je geloofsleven staat. Ik ervaar N.S.T. als een plek waar iedereen welkom is, en ik ben hier heel dankbaar voor!

Meike Kriek
Lid van N.S.T.

Na heel lang twijfelen en mij druk maken of ik het wel moest doen, besloot ik toch in het derde jaar van mijn studie lid te worden bij N.S.T., wat echt een van de beste besluiten is geweest. Door de vereniging heb ik God nog meer mogen leren kennen, en zie ik echt hoe Hij te werk is gegaan in mijn leven. Openheid en betrokkenheid staat echt centraal in N.S.T., waardoor ik ook echt het gevoel heb dat er mensen voor mij zijn en naar mij omkijken.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor iedereen hier in N.S.T. en voor God wat Hij mij het afgelopen jaar heeft geleerd en gegeven. Als je twijfelt zeg ik, kom toch een keer kijken! De eerste stap zetten is ontzettend spannend, maar het is zo'n mooie kans om God te ontmoeten en met andere studenten het over geloof te kunnen hebben

Amber de Groot
Lid van N.S.T.

Ik ben lid geworden bij N.S.T. omdat ik christelijke studenten om me heen miste. Door een tussenfase in mijn studie zat ik veel thuis en had ik behoefte aan meer sociaal contact. Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar ben toch maar bij N.S.T. gekomen en achteraf gezien ben ik erg blij met deze keuze.

N.S.T. heeft mij positief verrast, ik had namelijk niet zo een goed beeld bij studentenverenigingen maar N.S.T. is niet zomaar een standaard studentenvereniging. Er hangt een fijne, warme sfeer en de vereniging voelt heel verwelkomend.

Vincent Anazo
Lid van N.S.T.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet de Ab Actis te mailen of je vraag te stellen op een van de open avonden.

Moet ik christen zijn om bij N.S.T. lid te kunnen worden?

Het motto van N.S.T. is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Onze activiteiten zijn er dan ook op gericht om te groeien in geloof en dit bekend te maken aan niet-christenen. Als je hieraan mee wilt doen, ben je welkom bij N.S.T. en dus hoef je niet per se christen te zijn om lid te worden.

Heeft N.S.T. een kennismakingstijd?

Aan het begin van het jaar is er een pré-KMT avond. Op deze avond leer jij je jaarlaag kennen door middel van een spel. Deze avond is altijd kei gezellig en erg aan te raden. Het weekend daarna is het kennismakingsweekend (KMT-weekend). Hier leer jij de vereniging en je jaargenoten kennen door middel van een ontkleuringsgedeelte, een ontspannend gedeelte en de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) van het jaar. Het KMT-weekend is verplicht. Dit weekend zorgt elk jaar voor onderlinge verbondenheid als lichting en je leert tegelijk de vereniging kennen.

Heb je bij N.S.T. ook verplichte avonden?

Door het jaar heen wordt er van je verwacht dat je op de woensdagavond aanwezig bent. Dan hebben we de verenigingsavond die meestal begint met eten met je dispuut. Vervolgens gaan we kringen of hebben we een thema-avond. Natuurlijk kun je een keertje missen, maar het is wel de bedoeling dat je er zo vaak mogelijk bent. Welke avonden je verder bij wilt wonen, ligt volledig in je eigen handen.

Hoeveel geld ben ik kwijt als ik lid word?

De contributie van N.S.T. is €115 per jaar. Daarnaast betaal je ook contributie aan je dispuut voor eten en extra activiteiten. Verder komen er af en toe nog kosten bij voor weekenden, verenigingskleding en extra activiteiten. Die zijn optioneel.