Lid worden

Wil jij meer uit je studententijd halen? Is er voor jou meer dan alleen bier en studie? Dan is Navigators Studentenvereniging Tilburg dé vereniging voor jou!


Het is op dit moment niet meer mogelijk om je in te schrijven als lid voor komend verenigingsjaar. Wel kun je natuurlijk een keer komen borrelen, of mee naar een thema-avond. Voor vragen kun je contact opnemen met de Ab Actis.

'Toen ik mijn studententijd in ging wilde ik graag bij een studentenvereniging. Maar ik wilde ook meer met het geloof doen. Ik ben opgegroeid met het geloof en beschouwde mijzelf altijd als gelovig, maar ik verdiepte me er eigenlijk nooit in. Toen kwam ik de Navigators tegen waar ik mijn geloof en mijn studententijd kon combineren. Toen ik bij de eerste open avond kwam, wist ik het eigenlijk al meteen: als deze plek dit soort mensen aantrekt dan moet ik hier zijn. En sindsdien heb ik veel vrienden gemaakt, meer over het geloof geleerd door middel van kringen, thema-avonden en door mijn mentor en mijzelf goed ontwikkeld.'

Daniel Wiskerke
Lid van N.S.T.

Open tijd

Wil jij weten of N.S.T. bij je past? De open tijd van komend verenigingsjaar (2022-2023) start eind augustus! De data zijn 31 augustus en 7, 14 en 15 september. Hieronder kun je zien welke activiteiten we gaan doen. Houd ook onze socials in de gaten voor de laatste updates! Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de Ab Actis.

14/9 - Thema-avond

Op woensdagavond 14 september houden we een thema-avond. Dit houdt in dat we met elkaar luisteren naar een spreker en ook zingen om zo God te aanbidden. Van tevoren zullen we rond 18.00 uur met elkaar eten. De verzamellocatie is in het spoorpark en achteraf zullen we met elkaar Borrelen in Cafe van Horen Zeggen. Je herkent de leden van N.S.T. aan hun blauwe shirt of trui met daarop 'Navigator'.

15/9 - Pubquiz

Op donderdagavond 15 september gaan we met elkaar de strijd aan tijdens een mooie pubquiz. Daarnaast kan je op deze laatste open avond al je vragen kwijt bij onze leden. Tijdens deze activiteit is de dresscode Jasje/dasje of Rokje/hakje, of natuurlijk een combinatie van beide! Ook deze activiteit begint om 18.00 uur met een maaltijd en wordt afgeslote met een borrel. De verzamellocatie is het Spoorpark.

Toen ik in het tweede jaar van mijn studie me aansluit bij N.S.T. voelde Tilburg voor mij steeds meer als thuiskomen. De betrokkenheid van anderen, de goede gesprekken over het geloof, bijpraten over hoe het met je gaat en het lol maken met elkaar maken dat N.S.T. voor mij als een tweede familie aanvoelt. Het is super fijn om samen ‘als familie’ op God gericht te zijn en iets van Hem aan elkaar en de mensen om ons heen uit te mogen delen. Tilburg is misschien niet de mooiste stad maar de mensen maken de stad! Dan denk ik aan Tilburg want daar brandt nog Licht!

Marit de Rooij
Lid van N.S.T.

Inschrijfformulier

Wil je vanaf aankomend collegejaar lid worden van onze vereniging? Leuk, we zien ernaar uit om je bij N.S.T. te verwelkomen! Om lid te kunnen worden, dien je het inschrijfformulier in te vullen.  Dit kan tot uiterlijk 19 september 12.00. Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je terecht bij onze Ab Actis (abactis@nstilburg.nl of 06-38915012).

Ik ben lid geworden bij N.S.T. omdat ik christelijke studenten om me heen miste. Door een tussenfase in mijn studie zat ik veel thuis en had ik behoefte aan meer sociaal contact. Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar ben toch maar bij N.S.T. gekomen en achteraf gezien ben ik erg blij met deze keuze.

N.S.T. heeft mij positief verrast, ik had namelijk niet zo een goed beeld bij studentenverenigingen maar N.S.T. is niet zomaar een standaard studentenvereniging. Er hangt een fijne, warme sfeer en de vereniging voelt heel verwelkomend.

Vincent Anazo
Lid van N.S.T.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet de Ab Actis te mailen of je vraag te stellen op een van de open avonden.

Moet ik christen zijn om bij N.S.T. lid te kunnen worden?

Het motto van N.S.T. is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Onze activiteiten zijn er dan ook op gericht om te groeien in geloof en dit bekend te maken aan niet-christenen. Als je hieraan mee wilt doen, ben je welkom bij N.S.T. en dus hoef je niet per se christen te zijn om lid te worden.

Heeft N.S.T. een kennismakingstijd?

Aan het begin van het jaar is er een pré-KMT avond. Op deze avond leer jij je jaarlaag kennen door middel van een spel. Deze avond is altijd kei gezellig en erg aan te raden. Het weekend daarna is het kennismakingsweekend (KMT-weekend). Hier leer jij de vereniging en je jaargenoten kennen door middel van een ontkleuringsgedeelte, een ontspannend gedeelte en de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) van het jaar. Het KMT-weekend is verplicht. Dit weekend zorgt elk jaar voor onderlinge verbondenheid als lichting en je leert tegelijk de vereniging kennen.

Heb je bij N.S.T. ook verplichte avonden?

Door het jaar heen wordt er van je verwacht dat je op de woensdagavond aanwezig bent. Dan hebben we de verenigingsavond die meestal begint met eten met je dispuut. Vervolgens gaan we kringen of hebben we een thema-avond. Natuurlijk kun je een keertje missen, maar het is wel de bedoeling dat je er zo vaak mogelijk bent. Welke avonden je verder bij wilt wonen, ligt volledig in je eigen handen.

Hoeveel geld ben ik kwijt als ik lid word?

De contributie van N.S.T. is €105 per jaar. Daarnaast betaal je ook contributie aan je dispuut voor eten en extra activiteiten. Verder komen er af en toe nog kosten bij voor weekenden, verenigingskleding en extra activiteiten. Die zijn optioneel.