Lid worden

Wil jij meer uit je studententijd halen? Is er voor jou meer dan alleen bier en studie? Dan is Navigators Studentenvereniging Tilburg dé vereniging voor jou!


Als je geïnteresseerd in het lidmaatschap bij N.S.T. voor het komende verenigingsjaar (2022-2023) dan kun je je inschrijven door ons inschrijfformulier in te vullen! Ben je geïnteresseerd en wil je eerst bij ons komen kijken? Kom dan bij ons langs bij een van onze activiteiten tijdens de open tijd of vind ons in de TOP-week. We zouden het leuk vinden om je tijdens een van onze activiteiten te ontvangen! Voor vragen kun je contact opnemen met de Ab Actis.

Ik was nogal sceptisch over het idee van 'vrienden voor het leven vinden' bij een studentenvereniging. Eigenlijk werd ik alleen lid om opzoek te gaan naar wat God voor mij betekent en verdiepende gesprekken met mede studenten. Ik had zeker niet gedacht dat al deze gesprekken, waarin ik werd uitgedaagd om me open te stellen en dingen te delen die ik hiervoor niet echt deelde, ertoe zouden leiden dat ik echt sterke banden heb opgebouwd met andere leden van N.S.T. Door de gesprekken die je voert en de diepe en kwetsbare dingen die je deelt, maar ook door de biertjes, feestjes en andere leuke dingen die we samen doen, zijn er bij mij wel degelijk vriendschappen ontstaan waarvan ik denk dat ze langer zullen meegaan dan alleen mijn studententijd. Iets wat er voor mij onverwacht 'bij kwam' toen ik lid werd, maar wat ik zeker voor geen goud had zou willen missen!

Else Hagers
Lid van N.S.T.

Open tijd

Wil jij weten of N.S.T. bij je past? De open tijd van komend verenigingsjaar (2022-2023) start eind augustus! De data zijn 31 augustus en 7, 14 en 15 september. Meer informatie over het programma en aanmelden volgt binnenkort. Houd ook onze socials in de gaten voor de laatste updates! Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de Ab Actis.

Voordat ik bij N.S.T. kwam, dacht ik dat ik God wel begreep. Ik was christelijk opgevoed en had kennis over God en Bijbel, maar een echte relatie met God was nog ver te zoeken. Bij N.S.T. leerde ik hoe ik praktisch en dagelijks God kon zoeken in mijn eigen leven. Dit kan bij N.S.T. op vele manieren, kringen, mentoraat, thema-avonden, commissies, leiderschapsfuncties, borrels, etc. Op elke plek is God op een andere manier te ontdekken en leer ik Hem beter kennen.

Martine Marsman
Lid van N.S.T.

Inschrijfformulier

Wil je vanaf aankomend collegejaar lid worden van onze vereniging? Leuk, we zien ernaar uit om je bij N.S.T. te verwelkomen! Om lid te kunnen worden, dien je het inschrijfformulier in te vullen. Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je terecht bij onze Ab Actis ( of 06-38915012).

Voordat ik lid werd van N.S.T. geloofde ik altijd al, maar heb ik nooit een innige relatie gehad met God zoals ik nu heb. Ik heb bij N.S.T. veel mogen leren op het gebied van een relatie met God aangaan. Dit heb ik vooral geleerd door er veel met mensen over te kunnen praten, om dit vervolgens in praktijk te kunnen brengen. Dingen die mij hier erg bij hielpen waren het mannentraject en mijn mentorrelatie.

Frank van Tongeren
Lid van N.S.T.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet de Ab Actis te mailen of je vraag te stellen op een van de open avonden.

Moet ik christen zijn om bij N.S.T. lid te kunnen worden?

Het motto van N.S.T. is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Onze activiteiten zijn er dan ook op gericht om te groeien in geloof en dit bekend te maken aan niet-christenen. Als je hieraan mee wilt doen, ben je welkom bij N.S.T. en dus hoef je niet per se christen te zijn om lid te worden.

Heeft N.S.T. een kennismakingstijd?

Aan het begin van het jaar is er een pré-KMT avond. Op deze avond leer jij je jaarlaag kennen door middel van een spel. Deze avond is altijd kei gezellig en erg aan te raden. Het weekend daarna is het kennismakingsweekend (KMT-weekend). Hier leer jij de vereniging en je jaargenoten kennen door middel van een ontkleuringsgedeelte, een ontspannend gedeelte en de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) van het jaar. Het KMT-weekend is verplicht. Dit weekend zorgt elk jaar voor onderlinge verbondenheid als lichting en je leert tegelijk de vereniging kennen.

Heb je bij N.S.T. ook verplichte avonden?

Door het jaar heen wordt er van je verwacht dat je op de woensdagavond aanwezig bent. Dan hebben we de verenigingsavond die meestal begint met eten met je dispuut. Vervolgens gaan we kringen of hebben we een thema-avond. Natuurlijk kun je een keertje missen, maar het is wel de bedoeling dat je er zo vaak mogelijk bent. Welke avonden je verder bij wilt wonen, ligt volledig in je eigen handen.

Hoeveel geld ben ik kwijt als ik lid word?

De contributie van N.S.T. is €105 per jaar. Daarnaast betaal je ook contributie aan je dispuut voor eten en extra activiteiten. Verder komen er af en toe nog kosten bij voor weekenden, verenigingskleding en extra activiteiten. Die zijn optioneel.