Wie we zijn

Misschien dat je ze al 's in Tilburg hebt zien hangen, de stickers met daarop de leus 'Bijbel & Bier'. Als christelijke studentenvereniging proberen we die twee dingen te combineren, maar wat houdt dat nou precies in?


Waar we voor staan

Navigators Studentenvereniging Tilburg is onderdeel van Navigators Studentenverenigingen in Nederland, wat weer onderdeel is van Navigators, een interkerkelijke en internationale beweging met als doel: Christus kennen en Hem bekend maken. De droom van Navigators Studentenverenigingen is dan ook om elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uit te dagen om Hem na te volgen zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van Gods Koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.

Hoe we dat doen

Net als alle studenten zitten wij vol hormonen, onzekere toekomstplannen, lege portemonnees, tijdsgebrek, tentamenstress, geloofstwijfels en levensvragen. Binnen de vereniging is er ruimte om je vragen te stellen en samen met anderen ontdekken wie Jezus is en hoe het leven met Hem eruit ziet.

Dankzij alle mooie mensen, leuke activiteiten en vooral onze ontzettend grote God heeft N.S.T. vanalles te bieden. De praktijk leert dat als jij tijd en energie aan de vereniging geeft, je dit dubbel en dwars terug krijgt. Het is een plek waar hechte vriendschappen ontstaan en waar je ontzettend veel kunt leren: in je geloof, maar ook zeker in je praktische vaardigheden.

Ik ben lid geworden bij N.S.T. omdat ik christelijke studenten om me heen miste. Door een tussenfase in mijn studie zat ik veel thuis en had ik behoefte aan meer sociaal contact. Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar ben toch maar bij N.S.T. gekomen en achteraf gezien ben ik erg blij met deze keuze.

N.S.T. heeft mij positief verrast, ik had namelijk niet zo een goed beeld bij studentenverenigingen maar N.S.T. is niet zomaar een standaard studentenvereniging. Er hangt een fijne, warme sfeer en de vereniging voelt heel verwelkomend.

Vincent Anazo
Lid van N.S.T.

Na heel lang twijfelen en mij druk maken of ik het wel moest doen, besloot ik toch in het derde jaar van mijn studie lid te worden bij N.S.T., wat echt een van de beste besluiten is geweest. Door de vereniging heb ik God nog meer mogen leren kennen, en zie ik echt hoe Hij te werk is gegaan in mijn leven. Openheid en betrokkenheid staat echt centraal in N.S.T., waardoor ik ook echt het gevoel heb dat er mensen voor mij zijn en naar mij omkijken.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor iedereen hier in N.S.T. en voor God wat Hij mij het afgelopen jaar heeft geleerd en gegeven. Als je twijfelt zeg ik, kom toch een keer kijken! De eerste stap zetten is ontzettend spannend, maar het is zo'n mooie kans om God te ontmoeten en met andere studenten het over geloof te kunnen hebben

Amber de Groot
Lid van N.S.T.