Wie we zijn

Misschien dat je ze al 's in Tilburg hebt zien hangen, de stickers met daarop de leus 'Bijbel & Bier'. Als christelijke studentenvereniging proberen we die twee dingen te combineren, maar wat houdt dat nou precies in?


Waar we voor staan

Navigators Studentenvereniging Tilburg is onderdeel van Navigators Studentenverenigingen in Nederland, wat weer onderdeel is van Navigators, een interkerkelijke en internationale beweging met als doel: Christus kennen en Hem bekend maken. De droom van Navigators Studentenverenigingen is dan ook om elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uit te dagen om Hem na te volgen zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van Gods Koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.

Ik ben lid geworden bij N.S.T. omdat ik christelijke studenten om me heen miste. Door een tussenfase in mijn studie zat ik veel thuis en had ik behoefte aan meer sociaal contact. Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar ben toch maar bij N.S.T. gekomen en achteraf gezien ben ik erg blij met deze keuze.

N.S.T. heeft mij positief verrast, ik had namelijk niet zo een goed beeld bij studentenverenigingen maar N.S.T. is niet zomaar een standaard studentenvereniging. Er hangt een fijne, warme sfeer en de vereniging voelt heel verwelkomend.

Vincent Anazo
Lid van N.S.T.

Hoe we dat doen

Net als alle studenten zitten wij vol hormonen, onzekere toekomstplannen, lege portemonnees, tijdsgebrek, tentamenstress, geloofstwijfels en levensvragen. Binnen de vereniging is er ruimte om je vragen te stellen en samen met anderen ontdekken wie Jezus is en hoe het leven met Hem eruit ziet.

Dankzij alle mooie mensen, leuke activiteiten en vooral onze ontzettend grote God heeft N.S.T. vanalles te bieden. De praktijk leert dat als jij tijd en energie aan de vereniging geeft, je dit dubbel en dwars terug krijgt. Het is een plek waar hechte vriendschappen ontstaan en waar je ontzettend veel kunt leren: in je geloof, maar ook zeker in je praktische vaardigheden.

Toen ik in het tweede jaar van mijn studie me aansluit bij N.S.T. voelde Tilburg voor mij steeds meer als thuiskomen. De betrokkenheid van anderen, de goede gesprekken over het geloof, bijpraten over hoe het met je gaat en het lol maken met elkaar maken dat N.S.T. voor mij als een tweede familie aanvoelt. Het is super fijn om samen ‘als familie’ op God gericht te zijn en iets van Hem aan elkaar en de mensen om ons heen uit te mogen delen. Tilburg is misschien niet de mooiste stad maar de mensen maken de stad! Dan denk ik aan Tilburg want daar brandt nog Licht!

Marit de Rooij
Lid van N.S.T.